Freek van Noortwijk

Bij deze een kleine blijk van waardering voor het bijzondere (en voor mij ook zeer helende) werk dat jullie hier doen.

Het zintuig tast is bij jou/jullie zo goed ontwikkeld dat het eigenlijk meer dan alleen voelen behelst. Het is bijna alsof het tevens ziet en/of luistert.

Om hier als chef dan maar meteen een culinaire metafoor te gebruiken, zou ik een parallel willen trekken met de smaak van umami. Umami is voor veel mensen moeilijk te onderscheiden of zelfs te beschrijven. Voor mij is het hartig; alles waardoor het water je (letterlijk door de activatie van speekselklieren) in de mond loopt.
Het is zout met zure en soms zelfs zoete of bittere tonen. Met andere woorden: soms een combinatie van meerdere smaken. Net als tast dat bij jou/jullie is… diepte, gelaagdheid, etc.

Als ik ook maar half zo goed mag leren proeven als jij kunt voelen (en je kunt verdomme ook nog best een potje koken!), dan zou ik het nog wel eens ver kunnen schoppen als chefke!

Terug